Home
Projecten
We hebben het in Beernem

We hebben het in Beernem

Een gezicht geven aan de lokale handelaar dankzij een speelse activeringscampagne

We hebben het in Beernem

Lokale handelaars zijn broodnodig voor elke gemeente en stad, klein of groot. Maar wie zijn ze en wat verkopen ze? Nu we meer en meer online kopen, is het belangrijker dan ooit om ook de lokale handel te leren kennen én die ook te (blijven) steunen.

Met deze campagne geven we een gezicht aan de handelaars die de lokale economie draaiende houden. Panini-gewijs zorgen we voor een leuk verzamelboek, gepersonaliseerde stickers en promotie op sociale media. En de inwoners die lokaal kopen? Die zorgen mee voor een ongezien succes.

Naming

We hebben het dichterbij dan je denkt

Van brood tot vliegticket om op wereldreis te geraken, in Beernem vind je het allemaal. Uit onderzoek blijkt dat alles wat we nodig hebben, gewoon te vinden is in ons dorp. ‘We hebben het in Beernem’ is dus een allesomvattende naam voor een allesomvattend aanbod waar elke inwoner van geniet.

Huisstijl

Overkoepelend logo met centrale B

Voortbouwend op de toenmalige kleuren van het logo van Beernem, ontwikkelen we een huisstijl die de campagne doet opvallen. De centrale B in het logo is opgebouwd uit icoontjes die de lokale handel typeren, de zegel rondom zorgt voor een samenhangend pakketje.

We hebben het in Beernem
Drukwerk

Verzamel, kleef en win!

Net voor het begin van de actie, ontvangt iedere inwoner van Beernem een speelkaart in de brievenbus. Een maand lang ontvang je bij elke aankoop bij een van de deelnemende handelaars een zakje stickers. Die zitten per 5 verpakt en zijn voorzien van een opgemaakt schutblaadje zodat de eerste sticker niet zichtbaar is. Met een volle kaart maak je prijs op waardebonnen, drankbonnen of naturaprijzen.

Waardevolle feedback voor tweede editie

Na een succesvolle eerste editie, nemen we feedback van handelaars en deelnemers mee om de tweede editie nog beter te laten verlopen. We kiezen voor een stickerboekje in plaats van een affiche, brengen meer stickers in omloop, laten de campagne langer lopen en sluiten de actie af met een event.

Magazines en tijdschriften

Handig plakboekje om te houden

We zorgen voor een verzamelboekje op A5-formaat. Handig en compact, ideaal om op het aanrecht of de salontafel bij te houden of zelfs om mee te nemen in je handtas. Elke handelaar krijgt een persoonlijke pagina met een profielfoto, ruimte voor een kort tekstje, samenvatting van het aanbod en gegevens zoals locatie en openingsuren. Dankzij de alfabetisch schikking vind je als verzamelaar snel terug welke stickers je mist en is er geen voorkeursbehandeling.

Campagne

Lokaal onderzoek als startpunt

Met een stickeractie als ‘We hebben het in …’ vinden we uiteraard het warm water niet opnieuw uit. Toch heeft de campagne een ongezien succes. Om meteen te scoren met een gegrond concept, doen we met de dienst lokale economie onderzoek naar de doelstellingen en actiepunten van de actie.

Ruilbeurzen die als paddenstoelen uit de grond schieten

De zakjes zijn zo gegeerd dat inwoners online en offline initiatieven opzetten om dubbele en ontbrekende stickers te ruilen. Niet-deelnemende handelaars kijken vanop de zijlijn toe en voelen een gemiste kans.

Digitaal stickeren in tijden van corona

Het coronavirus kwam roet in het eten strooien tijdens de tweede editie, maar inventief als we zijn vonden we ook daar een oplossing. De handelsactie stelden we even uit en in ruil lanceerden we een reeks GIFs die de Beernemnaar warm hield om lokaal te kopen. Wanneer iedereen z’n kot weer mag verlaten, hervatten we de stickeractie.

No items found.
Online advertenties

Advertenties met stopping power

Zowel voor als tijdens de stickeractie laten we online advertenties op Facebook en Instagram lopen. Verschillende visuals bereiken de doelgroep, de inwoners van Beernem, en zorgen voor een nog groter succes.

We hebben het in Beernem
We hebben het in Beernem

Facts en cijfers over dit project

65

deelnemende handelaars

+ 165 000

Stickers gedrukt

33 000

Pakjes stickers verdeeld

+ 1150

Volgeplakte boekjes ingeleverd

Ben je geïnspireerd door dit project? Of ben je zelf ook op zoek naar een partner voor jouw project?

Neem contact met ons op

Ook interessant voor jou