Home
Projecten
Skolto

Skolto

Een duurzaam merk en verhalende webshop die je de wereld doen ontdekken

Skolto

Sam De Bruyn is niet alleen radio- en televisiepresentator, maar even vaak ook reisblogger en ontdekker. Hij houdt van duurzaam reizen en wil mensen inspireren om bewust de wereld te verkennen.

We bedenken een klinkende naam, zorgen voor een aantrekkelijke branding en ontwikkelen een webshop waarvan iedere reisgrage persoon zin krijgt om op ontdekking te gaan. Dat alles doen we steeds met een ecologische, duurzame kijk.

Merkontwikkeling

Een wereldse naam en kleurrijke branding die doet verlangen

Een merk als dat van Sam heeft nood aan een klinkende naam met betekenis. Na enkele brainstorms en ruime inspiratiemomenten kloppen we af op Skolto, ‘verkenner’ in het Esperanto. Een naam die omvat wie Sam is, wat hij wil bereiken en hoe hij wil inspireren.

We ontwikkelen een logo waarin iedereen een eigen manier van reizen kan herkennen. De lenzen van een verrekijker, twee wereldbollen die met elkaar verbonden zijn, een fiets, vul gerust zelf in. Vrolijke, speelse kleuren zorgen voor een fijn karakter en doen je zin krijgen in een volgende reis.

Geregistreerd en beschermd als merk

Om Skolto uniek te maken én te houden, registreren we de merknaam bij de officiële instantie BOIP. Zo zorgen we ervoor dat Skolto niet door iemand anders gebruikt kan worden, in eender welke sector of voor eender welk product. De registratie biedt Sam bescherming en voorkomt ook verwarring wanneer iemand een naam wil gebruiken die hetzelfde klinkt als Skolto, maar anders wordt geschreven.

Verpakking

De kracht van offline merkbekendheid

Skolto biedt een kwalitatief ecologisch alternatief voor alle spullen die jij nodig hebt voor een zorgeloze vakantie. Om de pakketjes van Skolto te onderscheiden van de massa, zorgen we voor verschillende drukdragers waarmee Sam zijn verzendingen kan pimpen. Uiteraard trekken we ook hier de duurzame kaart en kiezen we voor ecologisch kraftpapier, natuurlijke rubberlijm en biologische inkt.

Skolto
Merkdragers

Visitekaartjes die net dat ietsje meer bieden

Skolto is uniek en dat tonen ook de drukdragers. We creëren een visitekaartje met een unieke snijvorm dat opvalt en leuk is om bij te houden. Daarnaast zorgt Sam voor een persoonlijke bedanking bij elk pakketje dat de deur uitgaat. Bedankingskaartje niet meer nodig? Goed nat maken, putje graven en planten maar. Het ecologisch groeipapier, waar veldbloemzaadjes in verwerkt zijn, krijgt zo een tweede leven en zorgt voor kleur in je tuin.

Uitstootvrij én in stijl en route van punt A naar punt B

Milieuvriendelijk naar klanten, leveranciers of meetings rijden? Dat lukt uiteraard het best met een elektrische auto. We zorgen voor de belettering van de Skoltokar met de typische uitbundige Skoltovibe. Zo wordt het merk gezien en herkend in het straatbeeld. Heb jij hem al gespot in het straatbeeld?

Fotografie

Eerlijke en kwalitatieve productfotografie

Het gamma van producten bij Skolto gaat van powerbanks tot drinkflessen, van zonnebrillen tot houten speelgoed. We zorgen in onze fotostudio voor waarheidsgetrouwe productfotografie met extra aandacht voor kleur, licht en materiaal. Een typische Skoltostijl zorgt voor variatie in het productoverzicht op de website.

No items found.
Websites en webshops

Website met webshop waar je blijft hangen

In afwachting van de volledige website en met het oog op de feestdagen, ontwikkelen we in korte tijd een tijdelijke pop-up webshop. Na een succesvolle lancering komt enkele weken later de volledige website online. Daarop is, naast de webshop, ook ruimte voor geïntegreerde contentpagina’s.

Eenvoudig beheer en makkelijk afrekensysteem

We maken het product- en paginabeheer eenvoudig, zodat Sam zelf ook snel producten en/of content kan toevoegen of aanpassen. Dankzij de integratie van Mollie en Snipcart kan hij ook zelf de verschillende betaalmogelijkheden bepalen. Dat zorgt voor een gebruiksvriendelijk afrekenproces, zowel voor Sam als voor de klanten van Skolto.

Skolto

Alle wegen leiden naar Skolto

Bij de ontwikkeling en invulling van de website houden we zoals altijd rekening met de SEO-vindbaarheid. Door de integratie van trackingtools zoals Facebook pixel en Google tags kunnen we de effectiviteit van advertenties meten en krijgen we inzicht in de acties van bezoekers. We zetten stevig in op de vindbaarheid door zoekmachines, onder andere door de tool schema.org, SEO-gunstige copy en zorgvuldig gekozen metatags.

Laat je inspireren door storytelling

Reisverhalen zijn er om te delen. Daarom documenteert Sam boeiende stories waarin hij via een blog zijn ervaringen en tips deelt. Daaraan koppelen we gerelateerde producten die Sam tijdens z’n trip gebruikt of aanraadt. Collecties maken het gemakkelijk om producten voor een bepaalde activiteit te bundelen.

Skolto

Facts en cijfers over dit project

No items found.

Ben je geïnspireerd door dit project? Of ben je zelf ook op zoek naar een partner voor jouw project?

Neem contact met ons op

Ook interessant voor jou