Home
Projecten
Studio Smaak

Studio Smaak

Van starter naar gevestigde waarde met een totaalaanpak van naam tot kaasprikker

Studio Smaak

Bij Studio Smaak op de markt in Oedelem vind je een ruime selectie aan artisanale, kwalitatieve, lokale en internationale producten die bijdragen aan een wereldse smaakbeleving.

Zaakvoerder Goran zorgt voor al wat lekker is, wij zorgen voor de volledige visuele uitstraling van Studio Smaak. We nemen de volledige merkontwikkeling onder handen en passen die toe op verschillende drukdragers. Daarnaast ontwikkelen we een aantrekkelijke website met webshop en ondersteunen hem met copywriting, fotografie en sociale media.

Merkontwikkeling

Een naam en branding om van te smullen

Na enkele diepgaande brainstorms kloppen we af op de naam Studio Smaak. We ontwikkelen een beeld- en woordmerk en zorgen voor een smakelijk kleurenpalet met enkele opvallende, terroire kleuren. Om de verschillende categorieën visueel weer te geven, ontwerpen we unieke iconen in dezelfde mediterrane stijl.

Grafisch ontwerp

Smaakvolle streling voor het oog

Verschillende drukdragers zorgen voor een professionele uitstraling in en rond de winkel. We zorgen onder meer voor gepersonaliseerde schorten, verpakking, kaasprikkers, cadeaubonnen, een deurmat en rolgordijn. Het zit hem in de kleine én grote details. Klanten van Studio Smaak worden op die manier ambassadeurs van de delicatessenzaak.

Promotionele advertentie voor het openingsweekend

In drie dagen tijd zoveel mogelijk mensen op de hoogte brengen van het bestaan van Studio Smaak. Dat is het doel van het openingsweekend. Daarom geven we vorm aan een flyer die z’n weg vindt naar elke brievenbus van de gemeente. Dat versterken we met een advertentie in het plaatselijke magazine. Studio Smaak is gelanceerd en dat zal élke Beernemnaar geweten hebben.

Gepersonaliseerde GIFs

Niets zo leuk als klanten die jouw product delen op hun sociale media. Nog veel leuker als ze dat kunnen doen met je eigen GIFs. We animeren enkele unieke GIFs die Goran en zijn klanten kunnen gebruiken om hun stories te spijzen.

Lancering op sociale media

In afwachting van de grote opening van de winkel, zorgen we ervoor dat toekomstige bezoekers online geprikkeld worden. Dankzij onze templates kan Goran producten en leveranciers in de kijker zetten op zijn sociale media. Ook weetjes, quotes of een blik achter de schermen worden dankzij de consistente lay-out herkenbaar en eigen aan Studio Smaak.

Studio Smaak
Copywriting

Boeiende nieuwsberichten

Welke producten Goran verkoopt, daar moeien we ons niet mee. Hoe hij dat doet, daar helpen we graag een handje bij. Smakelijke copy vult de website en interessante nieuwsberichten zorgen ervoor dat bezoekers opzoeken, bijleren en ontdekken. We zorgen ervoor dat bezoekers langzaam het water in de mond krijgen.

Fotografie

Goede product- en lifestylefotografie

Lekkere producten verkopen in je winkel is een iets, ze ook online smakelijk weergeven is iets anders. We zorgen voor kwalitatieve fotografie van de geschenkboxen, producten, interieur en sfeer. Afhankelijk van de beschikbare producten per seizoen, plannen we nieuwe fotoshoots om de site up-to-date te houden.

No items found.
Website en webshop

Stijlvolle website met gebruiksvriendelijke webshop

In afwachting van de volledige website met webshop, ontwikkelen we een tijdelijke webshop. Met een selectie van producten waarin heel wat mensen het ideale kerstcadeau zien, scoort Goran zo een eerste keer. We laten geïnteresseerden en nieuwsgierigen extra hard aftellen naar de opening van de winkel en lancering van de website.

In de verdere ontwikkeling zorgen we voor een gebruiksvriendelijke website met webshop. Enerzijds kunnen bezoekers de planken, schotels en delicatessen online aankopen. Anderzijds kan je dankzij aparte categorieën het aanbod in de winkel ontdekken. Upselling en cross-selling staan hierbij centraal. Onze expertise in combinatie met die van Goran doen je na een bezoek aan de website zo snel mogelijk ook eentje aan de winkel brengen.

Studio Smaak
Studio Smaak

Facts en cijfers over dit project

7

Kaasfamilies op de website

+ 2000

Nieuwe volgers op Instagram in 6 maanden

225%

Meer omzet door inzet van sociale media

23

Sneetjes charcuterie geproefd tijdens fotoshoot

5%

Klikfrequentie (CTR) voor de nieuwsberichten

+ 31 000

Kaasprikkers besteld en geprikt

Ben je geïnspireerd door dit project? Of ben je zelf ook op zoek naar een partner voor jouw project?

Neem contact met ons op

Ook interessant voor jou