Home
Inzichten
Jouw sociale media: van vloek naar zegen

Jouw sociale media: van vloek naar zegen

Sociale media is een doeltreffend middel in de marketingstrategie van jouw onderneming. Tenminste, als je er voldoende tijd en energie in steekt. Maar tijd en energie zijn twee kostbare elementen, vooral als het gaat om iets waar je niet helemaal in thuis bent. Daarom is het verstandig om het beheer van je sociale media uit handen te geven aan socialemedia-experts zoals ons. Zo kan jij je focussen op je business en wij op de online vertaling ervan. Win-win!

Mattiece David
Gepost op
11
July
2022
Jouw sociale media: van vloek naar zegenJouw sociale media: van vloek naar zegen

Een juiste aanpak op Facebook, Instagram, TikTok en andere kanalen zorgt ervoor dat potentiële klanten je sneller vinden. Het is niet voor niets een sociaal medium. Je kan een-op-een in interactie gaan met je volgers én het is handig om de statistieken te bekijken. Zo kan je je volgers beter inschatten, zien welke berichten het goed en minder goed doen en inspelen op de gewoontes van je bezoekers en volgers. Dit alles kan zomaar op je buikgevoel, maar als je écht meetbaar resultaat wil volg je beter een concreet plan van aanpak. Dat maken wij met plezier voor jou op.

No items found.

1. Business Model Canvas samenstellen

Om je bedrijf beter te leren kennen, stellen we een Business Model Canvas (BMC) op. Een BMC beschrijft de manier waarop een onderneming waarde creëert, levert en behoudt. Dankzij negen ‘bouwstenen’ leren we je onderneming kennen en maken we een schets van jouw belangrijkste activiteiten, klanten, middelen en kanalen. Dat geeft ons allemaal topics waar we over kunnen vertellen.

No items found.

2. Een persoonlijk plan van aanpak

Na de visuele weergave van jouw BMC, maken we een plan van aanpak op. Daarin wordt concreet hoe we jouw verhaal op sociale media kunnen vertellen. We onderzoeken de doelgroep en puren daaruit enkele (fictieve) persona’s, creëren een duidelijke tone of voice, onderzoeken je huidige kanalen en sommen de positieve en negatieve punten ervan op. Daarmee gaan we aan de slag om een strategie uit te werken en concrete voorbeelden op te maken van hoe het beter kan. Dat doen we zowel voor organische campagnes als voor advertentiecampagnes. Beide strategieën verwerken we in jouw plan van aanpak.

Een plan van aanpak vullen we aan met advies, doelen, tips en tricks om elk kanaal zo optimaal mogelijk te gebruiken. Je volgers op het ene platform zijn niet altijd dezelfde als die op een ander platform, dat maakt het belangrijk om elk kanaal afzonderlijk aan te pakken.

No items found.

3. Contentkalender voor meer efficiëntie

Op voorhand je content identificeren, maken en die meteen ook inplannen, zorgt voor een efficiënt gebruik van sociale media. Met een gebruiksvriendelijke contentkalender in Notion bepalen we enkele weken op voorhand wat we gaan vertellen en hoe we dat gaan doen. We vertalen jouw mededeling of verhaal naar een verstaanbare visual, video of blogpost. Hierbij houden we rekening met een gezonde mix tussen eigen thema’s en top topicals die relevant zijn voor jouw business.

Herhaling werkt, maar elke week hetzelfde posten zorgt voor een averechts effect. Door een overzichtelijke kalender op te maken én die ook te volgen, behoud je het overzicht en mag je er zeker van zijn dat jouw aanwezigheid op sociale media niet onopgemerkt zal blijven.

No items found.

4. Uitvoeren

Weten dat je sociale media moet gebruiken, is één ding. Het ook effectief doen, is iets anders. Je kanalen up-to-date houden en voldoende vullen, vraagt tijd. En laat dat nu net hetgeen zijn dat jij misschien niet op overschot hebt. Gelukkig hebben wij de kennis en expertise in huis om dat voor jouw onderneming aan te pakken en uit te voeren. In samenspraak met jou bereiden we berichten voor, voeren we uit en plannen we in. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over een consistente flow. Heb je iets dringend te melden? Dan slaan wij de handen in elkaar om een last minute update online te smijten.

No items found.

5. Resultaten boeken & delen

Bedrijven die aandacht hebben voor hun plaats op sociale media, vallen op. En dat is goed, want het zorgt voor meer merkbekendheid en bezoekers op je website of in je zaak. Al snel zullen je volgers een band opbouwen met je merk en het gevoel krijgen dat ze persoonlijk betrokken zijn. De stap naar een aankoop is dan nog zeer klein. Missie geslaagd dus. We delen met plezier de resultaten van ons werk en bouwen samen aan een doeltreffende toekomst online.

No items found.
No items found.
No items found.

Jouw sociale media laten aanpakken door ons? Dat brengt heel wat voordelen met zich mee. Contacteer ons voor een voorstel op maat!

Neem contact met ons op

Ook interessant om verder te lezen

Inzichten